Zoeken
Zoeken

Wat is... Rhassoul?

Het Rhassoul (of Rasul) ritueel is een Oosters ritueel om de huid diep te reinigen. De behandelingen vinden meestal plaats in een aparte Rhassoul ruimte of in een van de stoomcabines. In tegenstelling tot het Hammam ritueel waarbij je door een van de medewerkers gewassen wordt, behandel je bij het Rhassoul ritueel in feite jezelf. 

Rhassoul

De Rhassoul behandeling begint door je helemaal in te smeren met klei. Deze klei heeft een peelende en ontgiftende werking en stimuleert de doorbloeding van de huid. Soms worden er verschillende kleisoorten gebruikt, bijvoorbeeld een fijnere kleisoort voor het gezicht. Vervolgens laat men de werkzame stoffen in de klei zijn werk doen in de warme en vochtige omgeving van een stoomcabine.

Nadat de klei voldoende is ingewerkt op de huid wordt deze weer afgespoeld en de huid licht gescrubt om de dode huidcellen los te maken. Tenslotte wordt de huid gevoed met een olie en kan je een kopje thee drinken terwijl de olie intrekt. Na afloop van een Rhassoul behandeling voelt de huid zeer zacht aan en is zij diep gereinigd. Een Rhassoul behandeling is een goede afsluiting van een dagje sauna of wellness omdat de voedende olie beter kan inwerken als ze niet meer wordt afgespoeld.

Lees meer ...

Sauna en Corona (Covid-19)

Na een verplichte sluiting van 3,5 maand is het vanaf 1 juli eindelijk weer zover: het is weer mogelijk om te genieten van een welverdiend ontspannen dagje sauna. Een dagje sauna zal er echter (voorlopig) wel even iets anders uitzien dan je gewend bent.

Voor het eerst naar de sauna

Voor wie nog nooit eerder naar de sauna is geweest, kan de eerste keer best wel spannend zijn. Je weet misschien niet goed wat je kan verwachten of wat de regels zijn. Daarom hebben we hier handige informatie bij elkaar gezet om je vast een beetje voor te bereiden op je eerste sauna bezoek.

Sauna en gezondheid

Wie al vaker naar de sauna gaat weet als geen ander dat een dagje sauna een enorm ontspannend effect heeft op lichaam en geest. De warmte en rust helpen om stress te verminderen en de zorgen van alledag even los te laten. Maar een bezoek aan de sauna kan nog meer voordelen opleveren voor je gezondheid.

Mis nooit een topdeal! Volg ons op facebook voor de beste deals
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site of gedeeld. Lees onze privacy policy voor meer informatie.
Selecteer jouw regio, voor betere aanbiedingen in de nieuwsbrief.