Zoeken
Zoeken

Wat is... Hammam?

Hammam

Voor het was-ritueel ga je eerst op de buiksteen liggen, een verhoogde warme steen zodat de poriën in de huid zich openen. Vervolgens wordt over je hele lichaam warm water gegoten door een van de Tellaks, ook wel badmedewerkers genoemd. Vervolgens wordt het hele lichaam ingezeept met een zachte zeep van olijfolie en gescrubt door middel van een speciale scrub-handschoen om vuil en dode huidcellen te verwijderen. Daarna wordt je van top tot teen afgespoeld met warm en koud water.

Na het grondig wassen van het lichaam bedekt de Tellak je onder een dikke laag van schuim dat hij met een schuimzak maakt van olijfoliezeep. Met dit schuim wordt je vervolgens helemaal gemasseerd. Na het afspoelen van het schuim volgt een massage met geurende olijfolie of arganolie. Tenslotte wordt ook het haar gewassen en kan je naderhand een kopje thee drinken en iets eten terwijl de zachte olie in je huid trekt.

In Nederland vind je bij steeds meer sauna's en wellness oorden een hammam waar de hammam-rituelen worden aangeboden. De massage met olijf- of arganolie wordt daarbij meestal achterwege gelaten omdat Nederlanders dit vaak te vettig vinden. Het is aan te raden om voor een hammam-behandeling eerst 5 tot 10 minuten in een stoomcabine plaats te nemen zodat de dode huidcellen in de opperhuid worden losgeweekt. Na het scrubben tijdens een hammam-behandeling is je huid gevoeliger. Je kan naderhand dan ook beter niet in de zon of onder een zonnebank gaan liggen.

Lees meer ...

Sauna en Corona (Covid-19)

Na een verplichte sluiting van 3,5 maand is het vanaf 1 juli eindelijk weer zover: het is weer mogelijk om te genieten van een welverdiend ontspannen dagje sauna. Een dagje sauna zal er echter (voorlopig) wel even iets anders uitzien dan je gewend bent.

Voor het eerst naar de sauna

Voor wie nog nooit eerder naar de sauna is geweest, kan de eerste keer best wel spannend zijn. Je weet misschien niet goed wat je kan verwachten of wat de regels zijn. Daarom hebben we hier handige informatie bij elkaar gezet om je vast een beetje voor te bereiden op je eerste sauna bezoek.

Sauna en gezondheid

Wie al vaker naar de sauna gaat weet als geen ander dat een dagje sauna een enorm ontspannend effect heeft op lichaam en geest. De warmte en rust helpen om stress te verminderen en de zorgen van alledag even los te laten. Maar een bezoek aan de sauna kan nog meer voordelen opleveren voor je gezondheid.

Mis nooit een topdeal! Volg ons op facebook voor de beste deals
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site of gedeeld. Lees onze privacy policy voor meer informatie.
Selecteer jouw regio, voor betere aanbiedingen in de nieuwsbrief.